![]() |
|
różana szkatułka s 49 - Wersja do druku +- Decoupage - forum dyskusyjne o decoupage! Wszystko do decoupage! (https://www.decoupageforum.pl) +-- Dział: Galeria naszych prac (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=74) +--- Dział: Prace decoupage (https://www.decoupageforum.pl/forumdisplay.php?fid=75) +--- Wątek: różana szkatułka s 49 (/showthread.php?tid=2189) |
RE: hira to i ja świątecznie świece odsłona 1 str 27 - hira - 11-30-2016 dzięki dziewczyny ![]() tak, podstawki szklane, w pepco za parę groszy kupiłam i okleiłam ryżowcem RE: hira to i ja świątecznie świece odsłona 1 str 27 - Merilon - 11-30-2016 Mi się też podobają, fajny komplecik z podstawką
RE: hira to i ja świątecznie świece odsłona 1 str 27 - Tinuviel - 11-30-2016 No to świątecznie się zrobiło Mi najbardziej ta ptaszkowa
RE: hira to i ja świątecznie świece odsłona 1 str 27 - hira - 11-30-2016 ja porobiłam łyżeczką kratery niczym wulkany, do suszarki tez nie mam wyczucia, albo nie wtopiłam dobrze, albo mi się wosk do papieru przyklejał i odłaził do tego kleju też parę razy podchodziłam, nie jest idealnie, ale brokatem i śniegiem można dużo zamaskować RE: hira to i ja świątecznie świece odsłona 1 str 27 - hira - 11-30-2016 Merilon, Tinuviel, Grarut, dzięki ![]() Ataner, dzięki, podstawka klejona jest po wierzchu i szlifowana ze 3 razy, te konkretne podstawki na rancie mają takie załamanie i po nim równałam, na koniec 1x lakier szklący jak dokupię podstawek to pokażę jak wyglądają surowe Malola, dzięki dobrze że na pierwszy rzut oka nie widać, albo zdjęcie takie kipskie; jak się dobrze przyjrzeć to widać pociągnięcia pędzla po kleju, on jest dosyć gęsty i pędzel szybko twardnieje, muszę nad tym popracować, bo daję klej po całości świecy najpierw, takie gruntowanie i potem dopiero naklejam motyw widzę że podstawki się i Wam podobają, jak je zobaczyłam w sklepie to pierwszą myślą było żeby je zdekupażować do kompletu RE: hira to i ja świątecznie świece odsłona 1 str 27 - hira - 12-02-2016 Malola, dzięki ![]() spróbuj, świece łatwe są
RE: hira bombki s 27 - hira - 12-25-2016 zrobiłam w tym roku trochę bombek, szło mi baaardzo powoli ale dałam radę chyba, część mi się bardzo podoba, inne mniej, a kilka to już w ogóle chyba zaczęłam bez konkretnego pomysłu i zostały takie jakieś nijakie na początek pokażę takie: RE: hira bombki s 29 - Virgo_777 - 12-25-2016 Świątecznie Przedostatnią zabieram
RE: hira bombki s 29 - hira - 12-28-2016 Virgo, dzięki ![]() Malola, dzięki, te które pokazałam mi się akurat podobają , mam jeszcze inne, niedługo pokażęGrarut, dzięki, pierwszy raz robiłam bombki, ale nie umordowałam się jakoś specjalnie, brokat konturówki i pasta śniegowa bardzo pomagają ukryć różne rzeczy; do styropianu jestem przyzwyczajona, kupiłam ostatnio tez szpachlówkę fluggera, podobno jest najlepsza, ale jeszcze nie próbowałam nią wygładzać, na jajkach przetestuję RE: hira bombki s 29 - hira - 12-28-2016 Muszko, dzięki ![]() tak sie zastanawiam nad gładkością moich bombek, brokat sypałam już pod koniec właściwie, zalakierowałam potem ze 2x jeszcze i one oczywiście gładziutkie nie są.... i nie wiem jak lepiej, dawać brokat wcześniej, lakierować i szlifować na gładko czy zostawić takie chropowate |