10-29-2013, 07:47 PM
Kruszynka... Ja to nawet za to się nie zabieram. Muszę do tego dojrzeć 
Eratuńko.... Dziękuję za wyjaśnienia
))

Eratuńko.... Dziękuję za wyjaśnienia
))
Kolejna szuflada pęka w szwach....
|
Decu każdy może -prezent dla Lady Słonko :)
|
||||
|
10-29-2013, 07:47 PM
Kruszynka... Ja to nawet za to się nie zabieram. Muszę do tego dojrzeć
![]() Eratuńko.... Dziękuję za wyjaśnienia ))
Kolejna szuflada pęka w szwach....
10-30-2013, 12:00 AM
(10-29-2013, 07:13 PM)Kruszyna napisał(a): piękny efekt uzyskałaś! Ja zainspirowana Waszymi pracami nabyłam nawet drogą kupna miki, ale jakoś nie bardzo mi takie cuda wychodzą, nie umiem ich używać chyba.......a piekarnik? rozumiem, że wygerzwałaś w nim szkło po polakierowaniu? czy co?Ten werniks szklący Renesansu się wypieka w temperaturze 90 stopni, robi sie bardzo twardy i bardziej "szklisty" dzięki temu. Malola, podkradaj, ile dusza zapragnie ![]() Grarut, wyobraź sobie co na widok tych pigmentow czuje taki maniak niebieskości, jak ja Oczywiście zamówiłam sobie, będzie trochę do mejkapu (raczej nie te oczoj....ne turkusiki ) a trochę do decu ![]() Ataner, koncept Vikowy z tym "pustym" krakiem. Choć pociągnięty tym werniksem postarzającym już inaczej wygląda. Następną rzecz zrobię zupełnie przezroczystą.
10-30-2013, 09:50 PM
10-30-2013, 10:58 PM
(10-29-2013, 03:54 PM)Erato napisał(a): Abask, nie ma mowy, żebym uwierzyła, że Ty nie wiesz, jak się do czegoś zabrać Cudny lampion Erato, dziękuję za ten link, kupiłam 14 sztuk :-) zobaczymy jak się spiszą cienie, porównam z mikami które mam z UK :-)
10-30-2013, 11:34 PM
Ale cienie fantastyczne wynalazlas, no i ta cena!
A lampion i na bogato, ale z klasa czyli gustownie. Bardzo lubie zloto i niebieskosci wszelakie w polaczeniu harmonijnym, takie tu widze. A jeszcze, jakby sie komplet zrobil... dwa kolejne, ale z inna mika... hmm...
10-31-2013, 11:30 AM
Domi, no czemu nie
Tylko na razie nie mam tych szklaneczek, ta była po świecy zapachowej ![]() Sprzedawca z allegro chyba odnotował nagłą zwyżkę zamówień Ja też zamówiłam, a wczoraj jeszcze przyszło zamówienie z kolorówka.com - tam te miki są znacznie droższe w porównaniu do tych cieni z allegro, ale kolory cudo
10-31-2013, 03:12 PM
Koniecznie sprobuj stemplowac mika, jesli Ci wpadnie w rece bezbarwny tusz... albo cos tlustego
11-01-2013, 01:18 AM
i starczy, jak z butami - wiecej niz jednej pary na raz nie da sie nosic
![]()
Zrobiłam pudełeczko, które leżało sobie zagruntowane od czasu, gdy robiłam pudełko na obrączki, było jedną z opcji, której nie wykorzystałam.
Ponieważ w jakimś odruchu kupiłam kiedyś paczkę suszonych kwiatków Stamperii, i to różowych! - postanowiłam je wykorzystać. Pudełko zostało więc pomalowane bejcami, nakleiłam kwiatki. Pomalowałam też wnętrze i w tym miejscu powinnam była się zatrzymać Ale nie, ja doładowałam te kwiatki jeszcze na wieczku od środka. I samo to byłoby może nawet OK, ale ja oczywiście MUSIAŁAM wypróbować Mod Podge Dimensional na tych kwiatkach - niestety, z wypukłych kwiatków preparat spłynął, tworząc brzydką "zatoczkę". Poza tym te kwiatki, które są w środku, brzydko wyglądają, na ciemnym tle przesiąkły lakierem...W efekcie mam ładne pudełko z brzydkim kiksem w środku ![]() No więc proszę ja Was, co z tym zrobić? Robić w ogóle coś, czy dać sobie spokój i udawać, że tak miało być ![]() No i jeszcze zdjęcie rzeczonego kiksa... | ||||
|
|