Liczba postów: 3,460
Liczba wątków: 4
Reputacja:
13
Bardzo wiele prac. Fajna butelka z motywem 3D. Świetne serduszka. Chusteczniki bardzo ładne ale w niektórych jak dla mnie, za dużo kraka, który przebija przez wzorki. Najmniej podoba mi się ostatnia, czarna skrzynka. Wzór za bardzo odcina się od powierzchni.
Widzę, że polubiłaś krak. Jak sobie z nim radzisz?
Kolejna szuflada pęka w szwach....
Liczba postów: 1,973
Liczba wątków: 3
Reputacja:
5
Krak świetny - zazdroszczę . Słonecznikowy komplecik i chustecznik w fioletach piękne . Zabieram .
Rękodzieło otwiera umysł i pozwala choć na chwilę oderwać się od problemów otaczającego nas świata
Liczba postów: 2,638
Liczba wątków: 5
Reputacja:
5
Jednoskładnikowiec rządzi, ale, jeśli zdjęcia są wystawione w kolejności wykonywania prac, to widać znaczny rozwój
Przy końcu piękne reliefy
Jak na pierwsze prace, to jest naprawdę nieźle. Moim ulubieńcem jest chustecznik z fioletowymi magnoliami.
"You can’t use up creativity. The more you use, the more you have."
Liczba postów: 3,460
Reputacja:
13
Ja myślę, że nie na wszystkich pracach jest jednoskładnikowiec.
Kolejna szuflada pęka w szwach....
Liczba postów: 905
Liczba wątków: 3
Reputacja:
4
Oj dużo poczyniłaś już swoich decoupageowych przygód. Prace są bardzo staranne z małym ale...
Niestety używanie krakelury w pracach w stylu dość nowoczesnym powoduje taki stylowy chaos. Ja wyznaję taką zasadę, jeśli coś ma powodować efekt postarzenia, to ma to wyglądać tak, jakby się faktycznie zestarzało ( czyli np. na kantach bardziej, a w środku mniej). Tu tego kraka jest troszkę za dużo. Polecam nakładanie spękacza fragmentarycznie, ponieważ nic tak na prawdę nie starzeje się idealnie równo i na całej powierzchni przedmiotu. Krak jednoskładnikowy pasuje do prac w starym stylu, rustykalnym, country, a nie do końca np. z motywami dziecięcymi (chyba że byłby to stary miś :-)) Nie zrażaj się czasem tylko działaj dalej :-)
Liczba postów: 2,328
Reputacja:
6
Moim faworytem jest chustecznik z magnoliami, piękny, starannie wykonany motyw, idealnie zgrany ze spękaniami. Podoba mi się też makowy, ale tam miejscami widzę granicę motywu, chyba wydartego.
Zgadzam się z Anią, krak, choćby pięknie nam wychodził (a Tobie wychodzi doskonale) nie do wszystkiego pasuje, a u Ciebie jest dosłownie wszędzie. Niektóre prace bardzo na tym zyskują (kwiatowe chusteczniki), ale niektore niestety tracą, bo nie ma spójności stylistycznej - tak jest moim zdaniem z butelką z motywem latarni morskiej (nota bene świetny efekt trójwymiarowy, jak to zrobiłaś?), latarnia jest gładka, błyszcząca, mocna, a ten krak dookoła sprawia wrażenie przypadkowości.